nl en fr

Papion oliva Papio anubis

Animales en nuestro parque

Robert
Date of birth
01-01-1998
Date taken in
04-06-2014
Robert

Hij werd in beslag genomen in een Belgische kroeg waar hij in een veel te kleine kist verbleef. In de kroeg moest hij kunstjes doen en kreeg daarvoor een pint beer. Hij werd opgevangen door het Natuurhulpcentrum Opglabeek. Papieren waren er niet aanwezig.  Het dier zou oorspronkelijk uit een dierentuin komen. Robert miste een stukje van zijn staart en zijn gebit was heel slecht: afgebroken tanden. Robert had weinig zelfvertrouwen. Gelukkig kwam hij bij Stichting AAP onder de hoede van een moederlijke gele baviaan. Zij voedde hem op en maakte wat je noemt 'een man van hem'. Nu is Robert uitgegroeid tot een schitterende groene baviaan die leiding geeft aan de vrouwtjes Andrea, Lucy en Marta en het jongere mannetje Gene.


Gene
Date of birth
01-06-2002
Date taken in
04-06-2014
Gene

Gene werd in de buurt van Venlo in beslag genomen. Hij werd gekocht van een handelaar in laboratoriumdieren uit een zending die bestemd was voor een proefdierlaboratorium. Hij werd ondergebracht in een grote schuur/stal in een kooi van amper 7 x 3 meter, met een betonnen vloer zonder bodembedekking en met een enkele zitstok. In deze schuur waren ook paardenboxen gebouwd, waarvan er enkele als kooi voor lynxen hadden dienst gedaan (deze waren inmiddels ook in beslag genomen). Verder waren er nog talloze inheemse en uitheemse vogels. Het geheel had een sfeer van handel, hoewel werd verklaard dat de dieren voor privé-dierenhouderij van de ex-eigenaar waren gekocht. Vreemd.


Lucy
Date of birth
01-01-1983
Date taken in
04-06-2014
Lucy

Lucy was een circusdier in Duitsland en trad tot voor kort nog regelmatig op, ze reed o.a. op een paard tijdens haar optreden. Door veranderde regels mocht de eigenaar van het Veterinärambt haar niet meer laten optreden. Lucy was aangemeld als een mantelbaviaan maar bij controle bleek dat Lucy geen mantelbaviaan was; waarschijnlijk had zij valse CITES-documenten van een ander dier. Hierdoor bestaat twijfel over haar leeftijd. Haar herkomst zou mogelijks wildvang kunnen zijn. Inmiddels is ze al jaren volledig op haar gemak in de groep.