nl en fr

Kinkajou Potos flavus

Animales en nuestro parque

Lalka
Date of birth
01-01-1994
Date taken in
30-08-2018
Lalka

Werd samengevoegd met soortgenoot Frantz in Duitsland, waarna ze samen als koppel hun definitieve thuis vonden in de zonnegloed.


Frantz
Date of birth
01-01-2011
Date taken in
30-08-2018
Frantz

In oktober 2012 vond een bejaarde vrouw in Kassel Duitsland een rolstaartbeer op haar stoep, die later bleek te zijn ontsnapt van zijn oorspronkelijke eigenaar even verderop. De in de regio vrij bekende familie Rose was zo vriendelijk om het dier tijdelijk op te vangen. Hierover heeft een lokale krant een artikel gepubliceerd. Hierop meldde de eigenaar zich, maar hij liet weten het dier niet meer terug te willen. De politie heeft er toen mee ingestemd om de rolstaartbeer (die Frantz bleek te heten) bij de familie Rose te laten. De familie kwam er snel achter dat het diertje niet geschikt was om als huisdier te houden (Frantz was regelmatig agressief tegen zijn nieuwe baasjes, bovendien zijn rolstaartberen nachtdieren met een sterke geur).

Ze hebben toen een oude kippenren aangepast en daar een verblijf voor Frantz gemaakt, waar hij vervolgens een tijdje samen leefde met een konijn. De familie was blij dat het dier uiteindelijk naar AAP kon verhuizen.

Later werd hij samengevoegd met soortgenoot Lalka in Duitsland, waarna ze samen als koppel hun definitieve thuis vonden in de zonnegloed.