en fr

Amiatina ezel Equus asinus

Dieren in onze sanctuary

Speedy
Geboortedatum
14-05-2012
Datum aankomst
03-11-2020
Speedy

Speedy komt samen met vier andere Amiatina ezels van een particulier die na haar scheiding de zorg voor de dieren financieel niet meer kon dragen. De dieren komen oorspronkelijk uit Italië waar ze ingezet werden als natuurlijke begrazers. De ezelsoort heeft na de eerste wereldoorlog op de rand van uitsterven gestaan en ondanks dat hun aantallen langzaamaan toenemen, worden ze nog steeds als bedreigd geclassificeerd. Toen het koppel in 2011 terug naar België verhuisden namen ze de ezels mee. De oudste dieren van de groep konden bij de particulier blijven, maar voor de jongere dieren moest ze helaas een nieuwe thuis zoeken. Nu kan Speedy met z’n gezin genieten van een nieuwe thuis in De Zonnegloed.


Serena
Geboortedatum
25-04-2014
Datum aankomst
04-11-2020
Serena

Serena komt samen met vier andere Amiatina ezels van een particulier die na haar scheiding de zorg voor de dieren financieel niet meer kon dragen. De dieren komen oorspronkelijk uit Italië waar ze ingezet werden als natuurlijke begrazers. De ezelsoort heeft na de eerste wereldoorlog op de rand van uitsterven gestaan en ondanks dat hun aantallen langzaamaan toenemen, worden ze nog steeds als bedreigd geclassificeerd. Toen het koppel in 2011 terug naar België verhuisden namen ze de ezels mee. De oudste dieren van de groep konden bij de particulier blijven, maar voor de jongere dieren moest ze helaas een nieuwe thuis zoeken. Nu kan Serena met haar gezin genieten van een nieuwe thuis in De Zonnegloed.


Santoro
Geboortedatum
02-06-2018
Datum aankomst
04-11-2020
Santoro

Santoro komt samen met vier andere Amiatina ezels van een particulier die na haar scheiding de zorg voor de dieren financieel niet meer kon dragen. De dieren komen oorspronkelijk uit Italië waar ze ingezet werden als natuurlijke begrazers. De ezelsoort heeft na de eerste wereldoorlog op de rand van uitsterven gestaan en ondanks dat hun aantallen langzaamaan toenemen, worden ze nog steeds als bedreigd geclassificeerd. Toen het koppel in 2011 terug naar België verhuisden namen ze de ezels mee. De oudste dieren van de groep konden bij de particulier blijven, maar voor de jongere dieren moest ze helaas een nieuwe thuis zoeken. Nu kan Santoro met z’n ouders, broer en zus genieten van een nieuwe thuis in De Zonnegloed.


Sirius
Geboortedatum
28-09-2019
Datum aankomst
04-11-2020
Sirius

Sirius komt samen met vier andere Amiatina ezels van een particulier die na haar scheiding de zorg voor de dieren financieel niet meer kon dragen. De dieren komen oorspronkelijk uit Italië waar ze ingezet werden als natuurlijke begrazers. De ezelsoort heeft na de eerste wereldoorlog op de rand van uitsterven gestaan en ondanks dat hun aantallen langzaamaan toenemen, worden ze nog steeds als bedreigd geclassificeerd. Toen het koppel in 2011 terug naar België verhuisden namen ze de ezels mee. De oudste dieren van de groep konden bij de particulier blijven, maar voor de jongere dieren moest ze helaas een nieuwe thuis zoeken. Nu kan Sirius met z’n ouders, broer en zus genieten van een nieuwe thuis in De Zonnegloed.


Siena
Geboortedatum
26-09-2020
Datum aankomst
04-11-2020
Siena

Siena komt samen met vier andere Amiatina ezels van een particulier die na haar scheiding de zorg voor de dieren financieel niet meer kon dragen. De dieren komen oorspronkelijk uit Italië waar ze ingezet werden als natuurlijke begrazers. De ezelsoort heeft na de eerste wereldoorlog op de rand van uitsterven gestaan en ondanks dat hun aantallen langzaamaan toenemen, worden ze nog steeds als bedreigd geclassificeerd. Toen het koppel in 2011 terug naar België verhuisden namen ze de ezels mee. De oudste dieren van de groep konden bij de particulier blijven, maar voor de jongere dieren moest ze helaas een nieuwe thuis zoeken. Nu kan Siena met haar ouders en twee broers genieten van een nieuwe thuis in De Zonnegloed.


Amiatina ezel - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary Adopteer deze Amiatina ezel

Kenmerken

Grootte:
130 - 160cm
Voedsel:
Korrels, fruit, groenten, granen
Gewicht:
100kg
Leeftijd:
30 - 50 jaar
Draagtijd:
12 maand/mois/month
Familie:
Amiatina ezel