en fr

Degoe Octodon degus

Dieren in onze sanctuary

Blumeau
Geboortedatum
01-12-2017
Datum aankomst
01-07-2020
Blumeau

Blumeau heeft al meerdere verhuizingen meegemaakt. Hij werd door een particulier uit een knaagdierasiel in Nederland gehaald om samen bij haar twee andere degoes te leven. Helaas overleden beide andere dieren en bleef ze met Blumeau achter. Daar er geen andere degoes meer in het asiel zaten, heeft ze besloten het diertje af te staan aan Stichting AAP. Zij namen contact op met ons en nu kan Blumeau hier genieten van een permanente thuis.


Leo
Geboortedatum
14-04-2017
Datum aankomst
01-07-2020
Leo

Leo werd aangekocht door een ouder echtpaar bij een Duitse handelaar. Toen het echtpaar moest verhuizen naar een verzorgingshuis, mocht Leo niet mee en werd hij bij Stichting AAP binnengebracht. Samen met een andere degoe vond hij een nieuwe thuis in De Zonnegloed.


Egon
Geboortedatum
01-01-2019
Datum aankomst
07-05-2021

Egon komt van een school voor buitengewoon onderwijs waar hij samen met een andere degoe gehouden werd als troeteldier voor de leerlingen. Omdat de school niet genoeg plaats had om een groter verblijf voor de dieren te zetten, besloot de directie om een andere plek voor de dieren te zoeken.


Winston
Geboortedatum
01-01-2019
Datum aankomst
07-05-2021

Winston komt van een school voor buitengewoon onderwijs waar hij samen met een andere degoe gehouden werd als troeteldier voor de leerlingen. Omdat de school niet genoeg plaats had om een groter verblijf voor de dieren te zetten, besloot de directie om een andere plek voor de dieren te zoeken.


Degoe - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary Adopteer deze Degoe

Kenmerken

Grootte:
25 - 30 cm
Voedsel:
grassen, struiken, zaden
Gewicht:
170 - 200 gr
Leeftijd:
6 - 8 jaar/ans/years
Familie:
Degoe
Leefgebied:
Chili

Waar voelt hij zich op zijn best?

Oorspronkelijk komt de degoe uit Chilli.  De degoe werd halverwege de 18e eeuw ontdekt in de Andes.

Wat eet hij graag?

Het zijn herbivoren en eten dus alleen groenvoer.  In de vrije natuur leven zij in een omgeving waar er veel dorre takken en bladeren zijn en ze eten dus bijna alleen maar granen, grassen en zaden.

Weetje

Degoes ontwikkelen gemakkelijk suikerziekte.
Ze graven uitgebreide gangenstelsels, waar ze een wintervoorraad aanleggen.
Ze maken piep- en gromgeluidjes om te communiceren

 

 


MEER INFO

Leefgebied
In de vrije natuur leven ze op een rotsachtige bodem met struikachtige begroeiing.

Degoes zijn afkomstig uit het Andesgebergte in Chili in Zuid-Amerika. Daar leven ze in grote troepen op de rotsen.

Uiterlijk
Hij heeft een korte bruingrijze vacht, die in het koude seizoen dikker wordt.

Wetenswaardigheden
Degoes ontwikkelen gemakkelijk suikerziekte.
Ze graven uitgebreide gangenstelsels, waar ze een wintervoorraad aanleggen.
Ze maken piep- en gromgeluidjes om te communiceren

Voedsel in de natuur
Ze eten voornamelijk grassen, zaden en granen.

Gedrag
Het zijn heel sociale dieren: in de natuur leven ze in grote groepen. Ze zijn erg actief en klimmen & klauteren graag op rotsen.

Voortplanting in de natuur
Een degoe-vrouwtje krijgt tussen de 3 en 10 jongen. (gemiddeld 5)

Bedreiging
De degoe werd als ‘niet bedreigd’geclassificeerd door het IUCN.

Bronnen
https://www.licg.nl/konijnen-en-knaagdieren/degoe/#van-nature
https://spreekbeurten.info/degoe.html
https://www.huisdierinfo.be/degoe

Adopteer deze Degoe