en fr

Roze pelikaan Pelecanus onocrotalus

Dieren in onze sanctuary

Livingstone

Livingstone komt van een dierenpark dat omwille van de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 de deuren sloot. Niet omwille van faillissement, maar omdat het park onvoldoende winst maakte. In die periode zijn er wereldwijd veel zoos ten onder gegaan en moesten er plots honderden dieren opgevangen worden. Ook hier in De Zonnegloed hebben we het moeilijk gehad, maar hebben toch, naar onze mogelijkheden en capaciteit, alles op alles gezet om meerdere dieren in nood opvangen. Livingstone en vier andere roze pelikanen vonden zo een permanente thuis hier; vrij van het gevaar geëuthanaseerd te worden.


Elcano

Elcano komt van een dierenpark dat omwille van de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 de deuren sloot. Niet omwille van faillissement, maar omdat het park onvoldoende winst maakte. In die periode zijn er wereldwijd veel zoos ten onder gegaan en moesten er plots honderden dieren opgevangen worden. Ook hier in De Zonnegloed hebben we het moeilijk gehad, maar hebben toch, naar onze mogelijkheden en capaciteit, alles op alles gezet om meerdere dieren in nood opvangen. Elcano en vier andere roze pelikanen vonden zo een permanente thuis hier; vrij van het gevaar geëuthanaseerd te worden.


Tasman

Tasman komt van een dierenpark dat omwille van de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 de deuren sloot. Niet omwille van faillissement, maar omdat het park onvoldoende winst maakte. In die periode zijn er wereldwijd veel zoos ten onder gegaan en moesten er plots honderden dieren opgevangen worden. Ook hier in De Zonnegloed hebben we het moeilijk gehad, maar hebben toch, naar onze mogelijkheden en capaciteit, alles op alles gezet om meerdere dieren in nood opvangen. Tasman en vier andere roze pelikanen vonden zo een permanente thuis hier; vrij van het gevaar geëuthanaseerd te worden.


Amundsen

Amundsen komt van een dierenpark dat omwille van de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 de deuren sloot. Niet omwille van faillissement, maar omdat het park onvoldoende winst maakte. In die periode zijn er wereldwijd veel zoos ten onder gegaan en moesten er plots honderden dieren opgevangen worden. Ook hier in De Zonnegloed hebben we het moeilijk gehad, maar hebben toch, naar onze mogelijkheden en capaciteit, alles op alles gezet om meerdere dieren in nood opvangen. Amundsen en vier andere roze pelikanen vonden zo een permanente thuis hier; vrij van het gevaar geëuthanaseerd te worden.


Vespucci

Vespucci komt van een dierenpark dat omwille van de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 de deuren sloot. Niet omwille van faillissement, maar omdat het park onvoldoende winst maakte. In die periode zijn er wereldwijd veel zoos ten onder gegaan en moesten er plots honderden dieren opgevangen worden. Ook hier in De Zonnegloed hebben we het moeilijk gehad, maar hebben toch, naar onze mogelijkheden en capaciteit, alles op alles gezet om meerdere dieren in nood opvangen. Vespucci en vier andere roze pelikanen vonden zo een permanente thuis hier; vrij van het gevaar geëuthanaseerd te worden.


Roze pelikaan - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary

Kenmerken

Grootte:
360 spanwijdte
Voedsel:
Vis
Gewicht:
11
Leeftijd:
16 jaar
Draagtijd:
36 dagen broedtijd
Familie:
Pelikanen
Leefomgeving:
Ondiepe zoetwatergebieden
Leefgebied:
Grote delen van Afrika, Oost-Europa en zuidelijk Azië