niet  zomaar  een  dierenpark !

 

De Zonnegloed is een sanctuary. Maar wat is een sanctuary nu eigenlijk?

De twee belangrijkste missies van onze sanctuary zijn ten eerste het redden en verzorgen van wilde dieren die niet terug naar de natuur kunnen en ten tweede het informeren van mensen over de crisis met wilde dieren in gevangenschap. Daarom zetten we onze deuren open voor mensen die meer willen weten over het werk dat we doen en geven we de mogelijkheid om onze unieke sanctuary persoonlijk te bezoeken.

Een sanctuary is echter geen dierentuin/zoo en biedt een heel andere ervaring dan de meeste mensen gewoon zijn.

  • We bieden onze dieren regelmatig rust. Daarom zijn we over de middag een uur gesloten en zijn we op maandag en dinsdag niet toegankelijk voor publiek.
  • Onze geredde dieren leven in aangepaste ruime verblijven. Er zijn geen doorloopverblijven waar bezoekers dieren kunnen aanraken.
  • Er zijn geen shows met dieren waar ze gedwongen worden kunstjes te vertonen.
  • Je wordt enkel toegelaten tot de sanctuary na het bekijken van een korte inleidende oriëntatievideo die je vertelt onze werking. Dit is belangrijk om te begrijpen wat we doen; om alles beter te kunnen beleven.
  • Er zijn geen babydieren.
  • Onze wandelroute (ongeveer 5.000 stappen, 2.30u wandelen) loopt langs de vele aangepaste en ruime dierenverblijven en biedt volop mogelijkheden om de geredde dieren van dichtbij te zien.

Het is erg belangrijk dat mensen om de juiste reden naar onze sanctuary komen en niet alleen voor amusement. Met meer dan 60.000 bezoekers per jaar, is het duidelijk dat de sanctuary een geweldige plek is om te bezoeken en te leren - maar we streven er met opzet niet naar om de 1,5 miljoen bezoekers aan te trekken die normaal naar dierentuinen/zoo’s zouden gaan.

In plaats daarvan komt de overgrote meerderheid van de bezoekers naar onze wild animal sanctuary voor een ongelooflijk serene en natuurlijke omgeving waar beren, stokstaartjes, roofvogels, apen en zoveel andere diersoorten terug gelukkig en vrij kunnen rondlopen nadat ze zijn gered en gerehabiliteerd.

De meeste dieren die in ons permanent opvangcentrum leven, werden gered uit een illegale of gewelddadige situatie en hebben jouw hulp hard nodig om te overleven. Met uw bezoek aan onze sanctuary strijdt u mee naar een oplossing voor de crisis met wilde dieren in gevangenschap.

 

Praktische vragen over uw bezoek?

Lees hier onze veelgestelde vragen of neem contact op via het contactformulier.

 

Reserveer hier je bezoek!