Scholen

Combineer een educatieve uitstap met leuke dieren, activiteiten en doe-opdrachten.
Een uitstapje vol avonturen - leuk en leerrijk!

 

Let op

Vanaf schooljaar '22 - '23 kunnen scholen De Zonnegloed per halve dag bezoeken. Dierenwelzijn is een van de belangrijkste elementen hier in De Zonnegloed. Om onze dieren overdag de nodige rust te geven, werken we met dagdelen en sluiten we over de middag ons opvangcentrum.

 

Sanctuary De Zonnegloed vzw is een opvangcentrum voor wilde dieren. Een opvangcentrum, maar ook een toevluchtsoord waar dieren die nergens anders meer gewenst zijn terecht kunnen. Dieren die door mensen uit hun natuurlijke habitat werden gehaald, misbruikt en slecht verzorgd werden, die geen kans op overleven hebben wanneer ze terug in het wild geplaatst zouden worden, die dieren die geven wij een toekomst.

 

We geloven dat onze sanctuary dé uitgelezen plek is om kinderen en jongeren op een speelse en uitdagende manier kennis te laten maken met zowel de verschillende diersoorten als hen bewust te maken van de gevolgen van diermishandeling en het houden van wilde dieren in gevangenschap. Uiteraard alles op maat naar de leeftijd van de kinderen of jongeren.

 

 

Wat valt er te beleven?

► Volg de wandelroute doorheen onze sanctuary en ontdek de meer dan 130 diersoorten. Bij elk dier staan er bordjes met informatie over de diersoort en het persoonlijk verhaal.

► Voor de leerlingen van het kleuter- en lager onderwijs zijn er toffe doe-opdrachten om al spelend meer te leren over hoe de dieren leven, bewegen en eruit zien.
► Voor zowel kinderen van de lagere school als voor het secundair zijn er speurtochten samengesteld per graad om hun kennis over de dieren al zoekend uit te breiden.
► Er is een audiotour waar jongeren meer informatie krijgen over de diersoorten.

► Als afwisseling zijn er meerdere speelpleinen waar de kinderen even heerlijk zelf kunnen rondslingeren. 

 

Prijzen voor scholen: €10/p.p.

► Begeleiders betalen hetzelfde tarief i.p.v. het inkomstarief.

Extra

► Per dag is er een maximum van 550 leerlingen met begeleiders. Dit om de drukte voor de dieren te beperken. Bij het reserveren zal u enkel de dagen open zien staan waar er nog voldoende plaats is voor uw klas(sen).