OPVANG VOOR WILDE DIEREN

Een warme thuis voor dieren in nood.
 

Eerste Wild Animal Sanctuary in België

Levenslang onderdak bieden aan zij die het meest kwetsbaar en het minst weerbaar zijn. Aan wilde dieren die werden verlaten, gedumpt, misbruikt of vernederd. Aan wilde dieren die door de grootste miserie gingen en om diverse redenen niet meer terug naar de natuur kunnen.

Bij ons kunnen ze herstellen en groeien, samenleven met soortgenoten, krijgen ze een mooie toekomst en terug een nieuw en waardevol leven. We kregen deze wereld met alles wat er op was om voor te zorgen, ook voor de meest kwetsbare en minst weerbare.

Lees meer

 

Ontdek onze meer dan 400 geredde dieren.

Onze Wild Animal Sanctuary is een non-profit organisatie en biedt momenteel definitieve opvang aan meer dan 400 in-en uitheemse geredde wilde dieren, 135 soorten.

Lees meer

 


Alle bezoeken aan Sanctuary De Zonnegloed moeten vooraf geboekt worden via onze website.

Dierenwelzijn is één van de belangrijkste elementen hier in Sanctuary De Zonnegloed. Onze dierenverblijven zijn niet vrij toegankelijk. Een voortdurend komen en gaan van bezoekers zou onze patiënten teveel storen in voor sommigen hun herstelproces. Daarom zijn we beperkt open en per halve dag te bezoeken. Om onze dieren overdag de nodige rust te geven, werken we met dagdelen, sluiten we over de middag het opvangcentrum voor een uurtje en is het aantal bezoekers per dagdeel beperkt.

Aangezien onze parkeermogelijkheid in drukke tijden krap kan zijn, is het ook zo voorzien dat het aantal gewenste parkeerplaatsen op voorhand mee gereserveerd dient te worden.
Hierdoor is het noodzakelijk en verplicht om op voorhand je bezoek en parking via de site te reserveren.

Gemiddeld duurt de wandelroute 2u30. We zijn telkens open gedurende 3u30.

Lees meer

 

Oprichters - bezielers

 Karel Ackaert

Lieve De Busscher

 

 

In De Zonnegloed : 

423

geredde dieren hebben een nieuwe thuis

139

soorten dieren leven terug met hun soortgenoten

58.000m²

aan vrijheid voor misbruikte dieren

4.250

aantal grote stappen op de wandelroute

5.150

aantal kleine stappen op de wandelroute

2.30u à 3u

wandeltijd nodig

 

 

Erkend door verschillende instanties en overheden.

      Afbeeldingsresultaat voor cites      Afbeeldingsresultaat voor favv logo               Afbeeldingsresultaat voor vlaanderen is diervriendelijk           

EARS / European Alliance of Rescue Centers and Sanctuaries    -    Cites / Federale Overheidsdienst CITES    -    Favv / als BALAI-approved institution    -    door de Vlaamse overheid Departement omgeving Dienst beleid Dierenwelzijn   -    Erkend als goed doelen organisatie    -    Animal care monitoring.
Ondanks al deze erkenningen en regelgevingen ontvangt De Zonnegloed geen subsidies.