De Zonnegloed geeft verwaarloosde wilde dieren terug een toekomst.

 

Wild animal sanctuary.

Het redden van wilde in- & uitheemse dieren in nood.

De Zonnegloed is een non-profit organisatie die levenslange toevlucht biedt voor verlaten, misbruikte en verwaarloosde in- & uitheemse wilde dieren die niet terug naar de natuur kunnen.  Ons doel is om voor alle geredde dieren een levenslange opvang te bieden met de zorg, veiligheid en het welzijn van de dieren als prioriteit nummer één.  Alle dieren worden behandeld met de waardigheid en compassie die ze verdienen na een leven van ellende.

Onze sanctuary herbergt meer dan 135 soorten dieren waaronder : meer dan 30 soorten vogels, meer dan 30 soorten reptielen, meer dan 10 soorten primaten (apen) meer dan 20 soorten roofdieren en meer dan 30 andere soorten zoogdieren. 

Reserveer je tickets!

 

 Duizend-en-één verhalen van dieren die goed geëindigd zijn. 

 Sommige wilde dieren hebben niet het geluk om normaal te leven. 
 De Zonnegloed vangt ze op en geeft hen terug hoop.

 

Waar komen de wilde dieren bij ons vandaan?

 
Gedumpt in de natuur
Van tijdelijke opvangcentra
Beslagname bij illegale handel
Beslagname bij laboratoria
Faillissement zoos
Beslagname bij circus
Bij particulier als huisdier

 

 

 

Een dierenopvangcentrum – sanctuary is een centrum dat dieren die misbruikt worden, gewond zijn, werden achtergelaten of anderszins in nood verkeren, redt, opvangt en verzorgt. Hierbij staat het welzijn van elk individueel dier centraal bij elke handeling die de sanctuary doet. Bovendien behoort het opvangcentrum een niet-fokbeleid te voeren en enkel dieren op te vangen die werden gered, in beslag genomen of gedoneerd.
- Uit de EU Dierentuinrichtlijn -

 

 

Druk hier voor educatieve borden "STOP handel in exotische huisdieren"