niet  zomaar  een  dierenpark !


Niet zomaar een dierenpark maar een wild animal sanctuary!

De Zonnegloed is een opvangcentrum waar in- & uitheemse wilde dieren in nood definitief terecht kunnen. Deze dieren krijgen na een leven van ellende alle nodige zorg om terug te kunnen herstellen en een gelukkig en hoopvol leven te leiden.
Meer dan 135 soorten / ong. 400 geredde dieren in een prachtige natuurlijke omgeving. 


Onze dierenverblijven zijn NIET altijd vrij toegankelijk.  Een voortdurend komen en gaan van bezoekers zou sommige dieren teveel storen in hun herstelproces. 
Gewonde of zieke dieren binnenbrengen kan uiteraard wel 7 dagen op 7 tussen 9.30u-17.30u na afspraak.
 

Reserveer je tickets!

 

 

Bekijk hier onze oriëntatiefilm en leer onze werking als sanctuary kennen. 

 

 

 

De Zonnegloed is een thuisbasis/toevluchtsoort van ongeveer 350 dieren, elk met hun verschillende karakters en persoonlijkheden.  Omdat we een actief rescue centrum zijn dat zich bezighoud met individuen die vaak niet echt een gelukkige leven hebben gehad, hebben de dieren altijd voorrang.  Het zijn in- & uitheemse dieren in nood,  dieren die niet meer terug in de natuur kunnen.    We bieden ze een warme thuis aan voor de rest van hun leven.  

Een plaats waar dieren deze kansen krijgen, noemt een Sanctuary.  Dit betekent een veilig nest, een warme thuis.  Vandaar de naam De Zonnegloed. In Europa is De Zonnegloed hierin uniek.  Met uw bezoek beleef je niet alleen een leuke, leerzame dag, maar je steunt ook de werking van De Zonnegloed vzw, namelijk het redden van verwaarloosde, wilde dieren.

 

Download onze flyer