Scholen

Combineer een educatieve uitstap met leuke dieren, activiteiten en doe-opdrachten.
Een schoolreis vol avonturen - leuk en leerrijk!

 

Sanctuary De Zonnegloed vzw is een opvangcentrum voor wilde dieren. Een opvangcentrum, maar ook een toevluchtsoord waar dieren die nergens anders meer gewenst zijn terecht kunnen. Dieren die door mensen uit hun natuurlijke habitat werden gehaald, misbruikt en slecht verzorgd werden, die geen kans op overleven hebben wanneer ze terug in het wild geplaatst zouden worden, die dieren die geven wij een toekomst.

 

We geloven dat onze sanctuary dé uitgelezen plek is om kinderen en jongeren op een speelse en uitdagende manier kennis te laten maken met zowel de verschillende diersoorten als hen bewust te maken van de gevolgen van diermishandeling en het houden van wilde dieren in gevangenschap. Uiteraard alles op maat naar de leeftijd van de kinderen of jongeren.

 

 

Wat valt er te beleven?

► Volg de wandelroute doorheen onze sanctuary en ontdek de meer dan 130 diersoorten. Bij elk dier staan er bordjes met informatie over de diersoort en het persoonlijk verhaal.

► Voor de leerlingen van het kleuter- en lager onderwijs zijn er toffe doe-opdrachten en een kleuter-yoga-toer (vanaf april '22) om al spelend meer te leren over hoe de dieren leven, bewegen en eruit zien.
► Voor zowel leerlingen van de lagere school als voor het secundair zijn er speurtochten samengesteld per graad om hun kennis over de dieren al zoekend uit te breiden. Ook zal er een tijdelijke tentoonstelling over primaten (vanaf april '22) opgesteld staan.
► Er is een audiotour (vanaf april '22) waar jongeren meer informatie krijgen over de diersoorten, wat de dieren hebben meegemaakt voordat ze bij ons terecht kwamen en hoe wij als sanctuary deze dieren een nieuwe toekomst kunnen geven.

► Als afwisseling zijn er meerdere speelpleinen waar de kinderen even heerlijk zelf kunnen rondslingeren. 

 

Prijzen voor scholen: €10/p.p.

► Per 15 leerlingen/kinderen heeft één begeleider gratis toegang.

► Extra begeleiders betalen hetzelfde tarief i.p.v. het inkomstarief.

Extra

► Elke leerling krijgt een gratis terugkeerticket ter waarde van 15,5 euro mee.  

► ​Kinderen of leerkrachten met een lidkaart krijgen gratis toegang.

► Ook zijn er lespakketen en spreekbeurten beschikbaar om je klas voor te bereiden op je bezoek aan De Zonnegloed of als naverwerking. (Beschikbaar onder het reservatieformulier.)

De dag start om 9.30u en stopt ten laatste om 16u.

 

Reserveer hier uw schoolreis