Scholen

Een educatieve halve dag uitstap met leuke dieren, activiteiten en doe-opdrachten.
Een uitstapje vol avonturen - leuk en leerrijk!

We geloven dat onze sanctuary dé uitgelezen plek is om kinderen en jongeren op een speelse en uitdagende manier kennis te laten maken met zowel de verschillende diersoorten als hen bewust te maken van de gevolgen van diermishandeling en het houden van wilde dieren in gevangenschap. Uiteraard alles op maat naar de leeftijd van de kinderen of jongeren.

Wat valt er te beleven?

► Volg de wandelroute doorheen onze sanctuary en ontdek de meer dan 130 diersoorten. Bij elk dier staan er bordjes met informatie over de diersoort en het persoonlijk verhaal.

► Voor de leerlingen van het kleuter- en lager onderwijs zijn er toffe doe-opdrachten om al spelend meer te leren over hoe de dieren leven, bewegen en eruit zien.

► Voor zowel kinderen van de lagere school als voor het secundair is er een audiotour waar jongeren meer informatie krijgen over de diersoorten.

► Als afwisseling zijn er meerdere speelpleinen waar de kinderen even heerlijk zelf kunnen rondslingeren. 

 

 

Prijs voor scholen: €12/p.p.

Begeleiders betalen hetzelfde tarief i.p.v. het inkomstarief.

Tip

Combineer je halve dag Zonnegloed met een andere activiteit in Vleteren!

Ga op pad met Westhoek KD’s Jaek en Nink of ontrafel het mysterie van Piet de boswachter in de Sixtusbossen. Leer alles over waterplanten en -beestjes bij de paddenpoel. Nog energie over? Het speelbos Wippehoek en het Multimovepad zorgen voor uren klauter- en speelplezier!

Download hier de brochure
en ontdek alle avonturen die er in Vleteren te beleven zijn.

 

Extra

Ontdek op voorhand met je leerlingen welke dieren we allemaal opvangen en verzamel fruit en/of groenten voor onze dieren. Zo leven jullie toe naar de schoolreis en kunnen onze dieren genieten van al het lekkers! Neem gerust contact op voor meer informatie via info@dezonnegloed.be.

Per dag is er een maximum van 550 leerlingen met begeleiders. Dit om de drukte voor de dieren te beperken. Bij het reserveren zal u enkel de dagen open zien staan waar er nog voldoende plaats is voor uw klas(sen).

 

Reservatie schoolreis