Jouw bijdrage maakt het verschil

Dankzij jouw bijdrage kan De Zonnegloed uitheemse dieren in nood opvangen en ze een veilige plek geven voor de rest van hun leven samen met soortgenoten.  Met een gespecialiseerd team van dierenartsen en dierenverzorgers helpen we ze herstellen van hun vaak traumatische verleden!

"Het doet ons enorm plezier te kunnen bijdragen aan de verbetering van de levenskwaliteit van dieren die door de mens in de steek zijn gelaten. De liefde en vriendschap die je ervoor terugkrijgt zijn onbetaalbaar."
Pierre en Sonja


Beschik u niet over de nodige betaalmiddelen om een online gift te doen?  U kunt ook kiezen voor een storting op ons bankrekeningnummer BE58 7390 1329 6879.

Ontdek hier onze bouwprojecten

 

Veelgestelde vragen over een donatie

Ik wil graag een gift doen aan De Zonnegloed

Bedankt voor uw steun! Klik hier om naar de online donatie pg. te gaan.

Betaalt u liever niet online dan kan u het bedrag overschrijven op volgend rekeningnummer: BE58 7390 1329 6879

Indien u graag een overschrijvingsformulier ontvangt, contacteer ons op 057/40 18 56 of nog eenvoudiger stuur een e-mail met uw naam, familienaam en adres naar info@dezonnegloed.be en gebruik als onderwerp ‘Ik wil graag een overschrijvingsformulier donatie ontvangen’.

Kan ik een fiscale attest ontvangen?

Omdat De Zonnegloed volledig onafhankelijk werkt en geen subsidies ontvangt van de overheid, mogen wij helaas geen fiscale attesten uitreiken. Wij kunnen u een bewijs van uw giften van het afgelopen jaar toesturen, maar wees u ervan bewust dat dit document niet dezelfde waarde heeft als het door de belastingdienst gevraagde certificaat. Schrijf ons op info@dezonnegloed.be met vermelding van uw naam, voornaam en adres.

Kan ik op een anonieme manier geld doorgeven?

Bedankt voor uw steun! U gaat best met cash geld naar BPost (niet naar de bank, want daar doen ze alleen geldtransfers tussen rekeningen) en u vraagt aan het loket om het geld op rekening BE58 7390 1329 6879 te storten met vermelding “gift” of de mededeling op het overschrijvingsformulier aan de brief u ontvangen heeft. Natuurlijk kan je ook langskomen om de donatie naamloos te overhandigen.

Is het mogelijk dat een Zonnegloed-werknemer mij opbelt?

Ja, het is mogelijk dat u eens gebeld wordt door een van onze collega's. Maar dit zal zeer uitzonderlijk gebeuren. Als donateur kunt u bijvoorbeeld een telefoontje krijgen over bepaalde acties of om te vragen of u nog steeds tevreden bent met uw steun. En als u ons nog niet steunt, kunt u gebeld worden als u al interesse heeft getoond in ons werk. Of als er noodzakelijke gegevens ontbreken dan kan u eens een telefoontje of mailtje ontvangen.

Waarom bellen we u?

Als u ons bijvoorbeeld maandelijks steunt of ons in het verleden heeft gesteund, is het mogelijk dat we u bellen. De Zonnegloed-collega die u belt, heeft al een redelijk goed beeld van hoe u de organisatie ondersteunt of heeft ondersteund, en wil graag nog wat meer weten. Zo leren we onze donateurs beter kennen en nodigen we u ook uit om uw ervaringen met ons te delen.

Als u De Zonnegloed nog niet ondersteunt, is het eveneens mogelijk dat we u even opbellen. Indien u belangstelling heeft getoond voor een van onze activiteiten en daarbij uw contactgegevens heeft achtergelaten, kunt u de weken daarop gebeld worden. We willen u alle informatie verstrekken die u nodig heeft om een weloverwogen beslissing te nemen over het al dan niet steunen van onze organisatie.

Hoe weet u zeker dat het een Zonnegloed medewerker is?

We bellen enkel met het nummer 057/40 18 56. Als dit het geval is, kunt u dus helemaal gerust zijn. Enkel de vaste medewerkers bellen u op. Dat zal Karel zelf zijn of Elise. Als u ons al maandelijks steunt, hebben we een goed beeld van hoe u onze organisatie steunt en beschikken we over specifieke gegevens die alleen wij kunnen weten.

Als u De Zonnegloed nog niet gesteund hebt, heeft u de afgelopen maand vermoedelijk belangstelling getoond voor de activiteiten van De Zonnegloed. Bijvoorbeeld via een advertentie op Facebook of een pagina op onze website. Heeft u daarbij uw contactgegevens achtergelaten? Wij bellen gewoon u even op om wat meer informatie te geven over onze werkwijze.

Waarom doen we dit?

Wanneer u via onze website (of elders) een gift doet aan De Zonnegloed, worden uw gegevens opgenomen in een database waarmee wij onze relatie met onze donateurs kunnen beheren: het versturen van bedank-kaartjes, verzoeken om steun of informatie over onze dagelijkse werking / gebeurtenissen. Dit kan soms telefonisch gebeuren.

Ik wil mij inschrijven voor de nieuwsbrieven van De Zonnegloed.
Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van onze dagelijkse werking, acties en overwinningen. Klik hier om u in te schrijven. Wilt u nog sneller alle nieuws ontvangen? Volg ons op Social Media.

Wilt u zich uitschrijven op onze nieuwsbrief? Klik dan onderaan de pagina op ‘uitschrijven’.

Ik wil graag de magazine digitaal ontvangen.

Dit kan. En ja graag zelfs want dit is kostenbesparend voor onze werking en is milieuvriendelijker. Stuur gewoon een mailtje naar info@dezonnegloed.be met uw naam, volledig adres en de vraag om voortaan de magazine digitaal te ontvangen.

Welke informatie bewaart u over mij?

Uw gegevens worden enkel opgeslagen als u een gift doet of een adoptie heeft gedaan. Wij bewaren de volgende informatie over u: naam, volledig adres, bankrekeningnummer, taal, telefoonnummer (indien gekend), e-mailadres (indien gekend) en andere informatie die u ons zou bezorgd hebben.

Daarnaast qua giftgegevens: bedrag, datum, rekeningnummer waarop u de gift overmaakt, campagne waarvoor u de gift deed, eventuele mededeling en het bankrekeningnummer waarmee u de gift deed. Wij houden deze informatie bij omdat wij hiertoe wettelijk verplicht zijn. Wij registreren ook alle campagnes die u via ons ontving. Dankzij deze info kunnen wij uw giften koppelen aan de juiste campagne. Of nagaan of onze verzendingen correct verlopen.

Wij werken volledig onafhankelijk. Er is geen ander bedrijf die de marketing op zich neemt in verband met fondsenwerving. Dus het verwerken van de persoonsgegevens gebeurt volledig door onszelf. Alle persoonsgegevens worden conform de GDPR-wetgeving die sinds 25 mei 2018 van kracht is bijgehouden.

Ik ben verhuisd en wil graag een adreswijziging doorgeven aan De Zonnegloed.

Geen probleem: stuur een e-mail naar info@dezonnegloed.be met daarin uw naam en familienaam, uw oud en uw nieuw adres. Wij passen de gegevens onmiddellijk aan.

Ik wil mijn vrienden uitnodigen om De Zonnegloed te steunen.

Dank u voor uw inzet en uw wens om uw betrokkenheid ten gunste van het dierenwelzijn te delen! U kunt dit doen door deze website of onze pagina's op sociale netwerken te delen, door onze digitale nieuwsbrieven of magazines te delen, door te praten over ons werk om u heen. Uw vrienden willen graag documentatie over De Zonnegloed? Aarzel niet om het ons te vragen via info@dezonnegloed.be we sturen ze graag op.

Ik wil graag meer informatie over de mogelijkheid om De Zonnegloed in mijn testament op te nemen.

Bedankt voor uw interesse! Wij sturen u graag onze informatiebrochure toe en bespreken uw project met u als u dat wenst. Neem gewoon contact op met ons team op info@dezonnegloed.be. U kunt ook de ‘testament’ pagina op deze website bezoeken.