en fr

Amerikaanse oehoe Bubo virginianus

Dieren in onze sanctuary

Algis
Geboortedatum
01-01-2001
Datum opgevangen
12-12-2012
Algis

Algis is samen met Satura via het Natuurhulpcentrum Opglabeek bij ons terechtgekomen.  Het koppel oehoes werd afgestaan aan het NHC door de erfgenamen van de overleden eigenaar.


Satura
Geboortedatum
01-01-2001
Datum opgevangen
12-12-2012
Satura

Satura is samen met Algis via het Natuurhulpcentrum Opglabeek bij ons terechtgekomen.  Het koppel oehoes werd afgestaan aan het NHC door de erfgenamen van de overleden eigenaar.


Dante
Geboortedatum
01-01-2001
Datum opgevangen
08-06-2020
Dante

Dante werd in beslag genomen bij een particulier en werd tijdelijk opgevangen door het NHC van Opglabbeek. Een inbeslagname gebeurt enkel bij ernstige dierenmishandeling (volière zonder vliegruimte, verwaarlozing, illegaal houden van een dier, geen officiële papieren, …). Dante geniet nu van een aangepast verblijf samen met soortgenoten.


Virgil
Geboortedatum
01-01-2001
Datum opgevangen
08-06-2020
Virgil

Virgil werd in beslag genomen bij een particulier en werd tijdelijk opgevangen door het NHC van Opglabbeek. Een inbeslagname gebeurt enkel bij ernstige dierenmishandeling (volière zonder vliegruimte, verwaarlozing, illegaal houden van een dier, geen officiële papieren, …). Virgil geniet nu van een aangepast verblijf samen met soortgenoten.


Amerikaanse oehoe - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary Adopteer deze Amerikaanse oehoe

Kenmerken

Grootte:
43 - 55 cm
Voedsel:
konijn, rat, vogels, muis, slang, kikker
Gewicht:
1.5 kg
Leeftijd:
25 jaar/ans/years
Draagtijd:
28 dagen/jours/days
Status:
Niet bedreigd
Familie:
Amerikaanse oehoe
Leefgebied:
Alaska tot de zuidpunt van Zuid-Amerika

Waar voelt hij zich op zijn best?

Hij is in een groot aantal biopopen te vinden : laagland- en bergbossen, savannes, bouwland en zelfs voorsteden van Noord- en Zuid Amerika.

Wat eet hij graag?

's Nachts gaat hij op jacht naar kleine zoogdieren, vogels, reptielen en ongewervelde dieren.  De grootte van de prooi varieert van grote insecten tot skunks (stinkdieren), konijnen en verschillende soorten hoeders.  De oehoe gebruikt vaak verlaten nesten van buizerds als nest.  Daarnaast nestelt hij ook in grote boomholten of menselijke bouwsels.

MEER INFO

Leefgebied

De Amerikaanse oehoe komt voor in zowel Noord- als Zuid-Amerika. Ze leven het liefst in naaldwouden met rotsen, maar als er voedsel en nestgelegenheid is, kan je hen ook vinden in loof- en mangrovebossen. In berggebieden komt hij voor tot op een hoogte van 300 meter.

Uiterlijk

De Amerikaanse oehoe komt voor in verschillende kleurvariëteiten, van bijna witte vogels tot zeer donker gekleurde vogels. Ze worden gemiddeld 58 cm groot, met een vleugelspan van 1,4 meter en een gewicht van 2 kg.

Gemiddeld wordt de Amerikaanse oehoe 25 jaar oud.

Voedsel in de natuur

Deze oehoe's eten graag knaagdieren, vogels, vleermuizen, grote insecten en andere ongewervelde dieren.

Voortplanting in de natuur

Amerikaanse oehoe's vormen een koppel voor het leven. Ze bouwen zelf geen nest, maar gebruiken vaak verlaten nesten van buizerds of gebruiken ze grote boomholtes. Een nest bestaat gemiddeld uit 1 of 2 eieren. Terwijl het vrouwtje broedt, zorgt het mannetje voor voedsel. 

Bedreiging

De Amerikaanse oehoe wordt door de IUCN Red List geclassificeerd als Minste Zorg.

Adopteer deze Amerikaanse oehoe