Onderhoud

Met meer dan 400 opgevangen dieren is het nodig om regelmatig technische aanpassingen door te voeren om de leefomgeving van de dieren te verbeteren naargelang hun noden, alsook voor onze medewerkers, zodat ze hun job op een veilige en efficiënte manier kunnen uitoefenen. 

Ons technisch team (in samenwerking met onze vrijwilligers) is continue bezig met aanpassen, vernieuwen en verbeteren in De Zonnegloed, van korte projecten tot projecten die weken of zelfs maanden in beslag kunnen nemen.

Juli 2024 Aanpassingen in het verblijf van de bavianen

05-07-2024

We zijn al een eindje bezig met het modificeren van het verblijf van de groene bavianen omwille van de grote aanpassingen die we willen doorvoeren om hen een voortreffelijke thuis te geven.

De groene bavianen werden tijdelijk opgenomen door de Stichting AAP (NL) en geplaatst bij andere bavianen die ook geen thuis meer hebben. Wij willen de nieuwe groep dieren in een fantastische omgeving de ruimte geven om te slapen, te spelen, te eten, te socialiseren en open te bloeien.

De werken zijn al ver gevorderd en binnenkort beginnen we met de indeling van het verblijf, namelijk de verzorgersgang, slaapplaatsen, klimstructuren en afzonderlijke verblijven om de dieren te kunnen compartimenteren tijdens het voeren.

De aanpassingen worden doorgevoerd om de bavianen het verblijf te geven dat ze nodig hebben om geluk en rust te vinden. Er werd bijvoorbeeld goed geïsoleerd om hen te beschermen tegen weer en wind.

Er moeten nog wat aanpassingen gedaan worden om het verblijf gebruiksklaar te maken, maar we zijn op de goede weg om binnen de kortste keren onze bavianen warm te ontvangen in hun verbeterde thuis.

Juni 2024 Waterval bij de ibissen

24-06-2024

Sinds kort staat er een waterval bij de ibissen. Deze brengt constant vers water in hun waterbad vanuit het aanpalend grachtje. Het water loopt dan ook gewoon terug naar de gracht om zeker geen water te verspillen.

De waterval is niet enkel leuk voor de vogels, maar ook voor iedereen die het aangename geluid van het lopend water kan appreciëren.

Juni 2024 Nestkastjes bij de parkietachtige vogels

21-06-2024

Er werden onlangs verschillende soorten nestkastjes gemaakt en geplaatst, aangepast aan elke soort. Hierin kunnen de beestjes niet enkel nestelen, maar ook schuilen en slapen.

Nestkastjes dragen bij aan de geborgenheid van vogels, wat natuurlijk van groot belang is.

Juni 2024 Douche bij de nandoes

28-06-2024

Een flink aantal vogelsoorten vindt het prettig om onder een sproeier te gaan staan.  Door het water kunnen ze beter hun veren verzorgen, wat belangrijk is voor hun gezondheid en bescherming. Voor de nandoe, met zijn grote donsachtige veren, mag dit natuurlijk al een grotere douche zijn. Tijdens de zomer kan een douche een mooi meegenomen verkoeling zijn. 

Ook de emoes, met hun korte, afhangelde veren, kunnen binnenkort genieten van een douche.