5 bavianen

Woensdag 4 juni vingen we een groep groene bavianen op. 

Het zijn een aantal verwaarloosde en misbruikte apen, die men in het opvangcentrum Stichting AAP heeft samengebracht om er één hechte groep van te maken.  Deze dieren hebben een triestige geschiedenis achter de rug.  Robert, één van de mannelijke bavianen zat opgesloten in een houten koffer achter in een kroeg met een stuk van zijn staart afgebroken en enkele tande te kort. 

Gene was het slachtoffer van een handelaar in laboratoriumdieren en werd gevonden in een stal in een kooi van ongeveer 7 bij 3meter, met een betonnen vloer, zonder bodembedekking en met één enkele zitstok.

Lucy was een circusdier in Duitsland en reed o.a. op een paard tijdens haar optreden.

Marta is afkomstig uit een circus in Spanje.  Ze leefde in een trailer, samen met konijnen, hagedissen, tarantula’s en een varaan.  Haar kooi was slechts 1 bij 0.5m groot.

Na het overlijden van Andrea’s eigenaar, werd zij afgeleverd in een dierentuin in Portugal.  Het enige gezelschap dat zij haar daar te bieden hadden, was een wasbeer.

Rond deze bavianen hangen veel vraagtekens, want ze misten de nodige papieren en het is gissen naar hun echte verleden en hun exacte leeftijd!  Eén ding is zeker, de stichters van vzw De Zonnegloed waren vastbesloten om ook deze dieren nog een mooie zorgeloze plaats aan te bieden te midden van het park.  Zo zullen ze tot rust kunnen komen in een binnenverblijf met vele klimtouwen en zithokjes en een eigen grasgroen eiland buiten, waar ze aan de overkant op het andere eiland ook de berberapen zullen kunnen bekijken.

Eindelijk een aangename en warme thuis voor deze dieren!