6/05/2017 - nieuwe rescue, twee beren uit Albanië

De Zonnegloed probeert nog twee beren te redden!
Groot nieuws! Dat we als team binnen het dierendomein nooit stilzitten is door de meesten al geweten. Een nieuw project dat we opstarten is de redding van de twee vrouwelijke bruine beren Mimi en Uli, die momenteel opgesloten leven in een veel te kleine kooi in Albanië!
De dieren kunnen nauwelijks bewegen in hun ruimte van steen en zitten bovenop hun eigen uitwerpselen. De kooi staat nabij een Restaurant in de stad Shkodër in het noorden van Albanië.
Zoals steeds tikt de klok en proberen we plaats te maken binnen het berenverblijf van onze beren Elena en Berros en hopen we op extra inkomsten (door jullie vele bezoekjes) de komende maanden om deze prachtige dieren op te vangen. Vooral de transport naar België zal niet goedkoop worden!! Wat vooral veel tijd kan in beslag nemen is de administratie (de papiermolen/vergunningen) tussen alle instanties voor het vervoer van deze dieren.
Een eerste stap naar de redding is gezet. Albanië is op de hoogte dat wij willen zorgen voor de beren en de Belgische overheid is ook op de hoogte gebracht dat De Zonnegloed plaats heeft om deze dieren op te vangen!
Alle hulp in deze redding is natuurlijk welkom!
OP WEG NAAR EEN NIEUWE TOEKOMST VOOR MIMI EN ULI
De Zonnegloed is elke dag open en alle info is steeds te vinden op www.dezonnegloed.be