Samenwerking met VOC's uit de streek.

De Zonnegloed herbergt gedumpt stinkdier dat niet stinkt!

Na lange tijd zoeken naar de ideale opvang voor een stinkdier dat in een bos in De Panne gevonden werd door mensen van een tennisclub en via Natuurpunt Westkust naar Opvangcentrum Vogels & Wilde Dieren (voc) Oostende werd gebracht, is een stinkdier dat niet stinkt naar De Zonnegloed gebracht. Het dier zou ontsnapt kunnen zijn, maar wellicht is het gedumpt door iemand die het als huisdier hield. ‘Dat gebeurt jammer genoeg steeds meer’, zeggen Natuurpunt Westkust en VOC Oostende. In dezelfde week werden in dat bos nog een slang, Amerikaanse waterschildpadden en andere exotische dieren aangetroffen.

Het is een soort die normaal enkel in Noord-Amerika voorkomt. Maar stinkdieren worden bij ons uitzonderlijk ook als huisdier gehouden. Het vraagt weinig onderhoud en is heel net. In Groot-Brittannië is een stinkdier houden zelfs een rage geworden. Sinds 1 oktober 2009 is de verkoop van stinkdieren in ons land verboden, maar wie voordien een exemplaar bezat, mag het houden.

Het is in elk geval een huisdier, want zijn anale klier is verwijderd. Bij dreiging spuit hij daarmee een verschrikkelijk stinkende vloeistof. Je mag je kleren nadien gegarandeerd weggooien.

Ondertussen blijft De Zonnegloed zoveel mogelijk exotische dieren opvangen en zonder subsidies blijft dat niet makkelijk. Elk bezoekje of financiële bijdrage blijft onze werking ondersteunen!

Meer artikels over het opgevangen stinkdier kan je hieronder lezen via de links!

http://www.hln.be/…/vogelopvangcentrum-vangt-stinkdier-op-…/

en

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20140812_01215008