en fr

Ouessantschaap Ovis aries

Dieren in onze sanctuary

Corentin
Geboortedatum
03-04-2014
Datum opgevangen
03-04-2014
Corentin

De dieren uit de tijd dat De Zonnegloed nog enkel een educatieve kinderboerderij was, blijven natuurlijk ook op De Zonnegloed wonen. Corentin is ook een dier die hier al van in dat prille begin aanwezig was voordat we een Sanctuary werden.


Jodocus
Geboortedatum
10-05-2015
Datum opgevangen
10-05-2015
Jodocus

De dieren uit de tijd dat De Zonnegloed nog enkel een educatieve kinderboerderij was, blijven natuurlijk ook op De Zonnegloed wonen. Jodocus is ook een dier die hier al van in dat prille begin aanwezig was voordat we een Sanctuary werden.


Nolwenn
Geboortedatum
17-04-2015
Datum opgevangen
17-04-2015
Nolwenn

De dieren uit de tijd dat De Zonnegloed nog enkel een educatieve kinderboerderij was, blijven natuurlijk ook op De Zonnegloed wonen. Nolwenn is ook een dier die hier al van in dat prille begin aanwezig was voordat we een Sanctuary werden.


Joske
Geboortedatum
15-05-2016
Datum opgevangen
15-05-2016
Joske

De dieren uit de tijd dat De Zonnegloed nog enkel een educatieve kinderboerderij was, blijven natuurlijk ook op De Zonnegloed wonen.    Joske is ook een dier die hier al van in dat prille begin aanwezig was voordat we een Sanctuary werden.


Ouessantschaap - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary Adopteer deze Ouessantschaap

Kenmerken

Grootte:
45 cm
Voedsel:
Gras, bladeren, hooi
Gewicht:
20 kg
Leeftijd:
12 jaar/années/years
Draagtijd:
5 maand/mois/month
Status:
Niet bedreigd
Familie:
Ouessant schaap
Leefgebied:
Ouessant (Frankrijk)

Waar voelt hij zich op zijn best?

Genoemd naar het eiland Ouessant, een eilandje in de Atlantische oceaan, voor de kust van Bretagne waar ze oorspronkelijk van afkomen.

Wat eet hij graag?

Schapen zijn herkauwers en zolang er gras is geven ze ook voorkeur aan gras.  Maar kruiden, bladeren en twijgjes eten ze ook.

Weetje

Het Ouessantschaap is een van de kleinste schapenrassen (zo niet het kleinste) ter wereld.

 

MEER INFO

Het Ouessantschaap is een schapenras, genoemd naar de plaats waar het ontwikkeld werd. Ouessant (“westelijk”) is een eiland voor de kust van Bretagne. Het is een ras dat al zeker sinds de 17de eeuw bestaat. Het is één van de kleinste schapenrassen, wat meestal het geval is voor eilandrassen (de Soay is er nog zo eentje, een Schots eilandras). Meestal zijn dit dan ook sobere rassen die tegen een stootje kunnen.

Ze worden voornamelijk gebruikt voor hun wol en goedkope grasmaaiers, maar zijn voor vleesproductie niet gegeerd doordat ze zo klein zijn, daarvoor worden natuurlijk grotere rassen verkozen. Daarom zie je een Ouessantschaap ook niet zo vaak.

De meest voorkomende kleur is zwart of donkerbruin, maar er zijn ook witte, bruine en grijze varianten. Ze hebben een kort staartje. Enkel de rammen hebben gekrulde hoorns, die best groot kunnen worden voor de kleine gestalte.

Het verhaal wilt dat de zwarte kleur van wol verkozen werd op het eiland, omdat er vaak gerouwd moest worden over een visser die vergaan was op zee.

Adopteer deze Ouessantschaap