Vraag & antwoord – hoe werkt het adopteren van een dier?


Hoe adopteer ik een dier?
Wil je adoptieouder worden van een dier bij De Zonnegloed? In het adoptieoverzicht kun je zien uit welke adoptiedieren je allemaal kunt kiezen. Door op de afbeelding of gele button van het dier te klikken, vind je meer informatie over zijn of haar achtergrond. Hier kan je het adoptieformulier invullen met jouw gegevens en vervolgens op de gele button ‘inschrijven’ klikken. Jouw adoptie wordt dan zo snel mogelijk door ons verwerkt. Je ontvangt van ons een bevestiging per e-mail.

Ben ik de enige adoptieouder van mijn dier?
Onze dieren kunnen verschillende adoptieouders hebben. Dankzij alle adoptieouders samen kan De Zonnegloed dieren in nood blijven redden en liefdevol verzorgen. Met jouw adoptie wordt je onderdeel van meerdere adoptieouders bij De Zonnegloed.

Gaat de steun alleen naar mijn dier?
Nee, met een symbolische adoptie steun je financieel alle dieren in onze opvang.

Kan ik mijn adoptiedier komen bezoeken?
Je kan zeker je adoptiedieren komen bewonderen in het park van De Zonnegloed. Reserveer hier je bezoek en bestel je tickets.  Let op: altijd onder voorbehoud. Je weet De Zonengloed is een opvangcentrum en het kan zijn dat toevallig jouw dier of diergroep in afzondering verblijft voor extra zorgen.

Wat kost een adoptie?
De kosten van een adoptiedier verschillen per diersoort. Grote dieren hebben bijvoorbeeld meer voedsel nodig dan kleine dieren, en zijn daarom iets duurder dan kleine dieren. Je kunt kiezen uit vijf verschillende bedragen:

50,- per jaar voor een klein dier zoals een boeroendoek eekhoorn, chinchilla, egel, schildpad, …
100,- per jaar voor een middelgroot dier zoals een das, alpaca, mara, …
150,- per jaar voor een iets complexer dier zoals een berberaap, otter, ringstaartmaki, …
250,- per jaar voor de grotere dieren zoals lynxen, bavianen, buffels, …
500,- per jaar voor de grootste dieren en de duurste in verzorging, beer, poema, …

Hoe betaal ik de adoptie?
Je betaling gebeurt online tijdens het online invullen van de adoptie.  Zo houden we de kosten laag en gaat zoveel mogelijk geld naar de dieren.  Je ontvangt van ons een mailtje of je de adoptie wenst te verlengen.  Dit is volledig zonder verplichtingen maar we hopen natuurlijk van harte dat je jaarlijks mee wenst te helpen met de verzorging van jouw adoptiedier.

Kan ik ook meerdere dieren adopteren?
Jazeker!  Je kan ook een groep dieren van dezelfde soort in één keer aanvragen.  Dan ben je adoptie ouder van de volledige familie.  Natuurlijk kan je ook verschillende afzonderlijke dieren adopteren van verschillende soorten.

Ik wil een adoptie cadeau geven, hoe werk dat?
Een adoptie is een leuk cadeau om te geven aan andere dierenliefhebbers! Klik in het adoptieoverzicht op het dier waarvan je de adoptie cadeau wilt geven en vul bij onderaan bij GEVEN AAN (cadeau voor) de naam van de persoon wie je het cadeau wenst te schenken. Zo komt het adoptie certificaat bij jou aan zodat je het zelf kunt overhandigen.  Een origineel geschenk voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft of de feestdagen! 

Is de adoptie voor een bepaalde tijd?
Natuurlijk hopen wij dat je ons lang wilt blijven steunen. Wil je na een jaar toch stoppen? Dat kan. Het is een jaar-adoptie dat je zelf kan verlengen of niet.