Medische gebeurtenissen Januari 2024

Er wonen meer dan 400 dieren op de Zonnegloed. Aangezien dit rescue dieren zijn betekent dit dat er altijd wel eentje ziek is of medische hulp nodig heeft. Iedere maand zijn er verschillende medische handelingen die uitgevoerd moeten worden bij de dieren.

Castratie Rode neusbeer Nelson

19-01-2024

  Rode neusbeer Nelson is sinds kort aanwezig op de Zonnegloed nadat hij door een particulier in een loods is gevonden. Momenteel verblijft hij voor minstens één maand in quarantaine om onder andere bepaalde ziektes/aandoeningen uit te sluiten. Hierna zal hij volgens procedure samengevoegd worden met de huidige groep Rode neusberen.
Bij de eerste controle is hij gevaccineerd, gechipt en is er een mestonderzoek uitgevoerd. Ook is het geslacht bepaald en aangezien het om een mannelijk dier gaat, is hij gecastreerd.

Foto's van medische handelingen 

       
Voor de castratie moest Nelson een volledige verdoving ondergaan. De wond is dicht gehecht en na toediening van antibiotica en pijnstilling mocht hij op zijn gemakje in de warmte weer wakker worden. 

 

Wondhechting aan de lies van Amiatina ezel Sirius

19-01-2024

  Sirius is samen met zijn ouders, broer en zus opgevangen. Een particulier kon helaas niet meer voor de dieren zorgen en bracht ze naar de Zonnegloed voor een goed thuis.

Sirius had in januari een wond aan zijn linker lies. Hij had hier al eerder een abces gehad, maar nu bleek het om een echte wond te gaan.

Foto's medische handelingen

     
Met een staande sedatie (verdoving waarbij de ezel rustiger wordt maar niet gaat liggen) en lokale verdoving werd de wond gehecht. Hierna krijgt hij nog enkele dagen antibiotica en zal hopelijk de wond mooi genezen.