Studiedag 5 oktober: 'Het dierenwelzijn in de zoo van morgen' met Ben Weyts Vlaams minister van Dierenwelzijn

Karel, onze projectverantwoordelijke, werd gevraagd door het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie en dienst dierenzorg om De Zonnegloed als Sanctuary voor te stellen op de studiedag. De Zonnegloed: een dierenpark als opvangcentrum en blijvende thuis voor dieren met een minder kleurrijk verleden. 
Karel, de oprichter, stelde De Zonnegloed vzw voor en legde vooral de noodzaak van een werking als Sanctuary voor in onze maatschappij. Ook kwam het onbeperkt fokken van dieren en het euthanaseren van dieren aan bod. 

Nadien volgden vele lovende woorden voor vzw De Zonnegloed Sanctuary en dierenpark.
Zelfs de secretaris-generaal van het Departement Leefmilieu, natuur en energie, Jean-Piere Heirman, sprak in zijn slotwoord over De Zonnegloed. “Een lovenswaardig project, een voorbeeld voor anderen’, sprak hij.
Ook Dr. Koen Margodt, Universiteit Gent,  prees verschillende maal de werking van De Zonnegloed en wees naar de andere dierenparken. De Zonnegloed zou een voorbeeld voor hen moeten zijn en moedigde ons aan met ons werk als Sanctuary.  Een schouderklopje voor ons ganse team.